ajankohtaista 1200x350px

DIXIN VIHREÄ VIIKONLOPPU PE-SU 24.–26.3.

bannerisivuille v7777

Dixissä on alusta alkaen kiinnitetty erityistä huomiota ympäristöasioihin ja energiatehokkuuteen. Dixin sijainti on erinomainen julkisen liikenteen yhteyksineen ja lähialueen palveluineen. Erityisen ylpeitä olemme Suomen suurimpiin kuuluvasta 6 300 neliön viherkatosta sekä paikallisten ja osin kierrätettyjen materiaalien käyttämisestä kauppakeskuksen rakentamisessa. Dixi olikin ensimmäinen kauppakeskus- ja toimistohanke Suomessa, jolle myönnettiin arvostettu LEED Platina - ympäristösertifikaatti.

Vietämme Dixin vihreää viikonloppua pe-su 24.–26.3. jolloin Dixin liikkeissä on teemaan

ILOISIA YLLÄTYKSIÄ ONNEKKAILLE JOUKKOLIIKENTEEN KÄYTTÄJILLE PE 24.3. klo 7.30
Kiitos kun käytät joukkoliikennettä! Ilmastokatu haluaa kiittää ja kannustaa joukkoliikenteen käyttäjiä hyvästä liikkumisvalinnasta. Perjantaiaamuna kauppakeskuksessa iloisia yllätyksiä mm. HSL:ltä onnekkaille klo 7.30 alkaen!

Tervetuloa hakemaan kampausinspiraatiota Glitterin hiuspisteeltä pe 24.3 klo 13-16. Teemme pikakampauksia ja annamme vinkkejä hiustenlaittoon. Maksat vain tuotteet, jotka haluat pitää.

Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, 2. krs) tapahtuu perjantaina 24.3.:
- Kello 14–16 jaetaan ajankohtaista tietoa alueen jäte- ja vesihuollosta sekä jätteiden lajittelusta ja kierrätyksestä HSY:n pop up -infopisteellä. Paikalla on asiantunteva neuvoja vastaamassa kiperiinkin kysymyksiin.
- Vantaa-infon näyttelytilassa on esillä päiväkotilasten piirustuskilpailun satoa. Vantaan Energian järjestämässä kilpailussa lapset kuvittivat ajatuksensa siitä, minne roska menee.
- Voit käydä noutamassa ulkoilu- tai pyöräilykartan Vantaa-infosta.
- Lähimetsien teemavuonna vantaalaiset pääsevät kertomaan toiveensa kaupungin omistamien metsien hoidosta. Voit vastata kyselyyn Vantaa-infon palvelupisteessä tai verkossa, http://www.vantaa.fi/vapaa-aika/luonto_ja_ulkoilu/lahimetsavuosi/metsasuunnitelma_ja_metsakysely.  

VASTUULLISIA RUOKAVALINTOJA la 25.3.
Ruoka kuumentaa maapalloa. Helpoilla arkisilla teoilla on suuri vaikutus ilmastoon - ja terveyteen. Tervetuloa tutustumaan vastuullisiin ruokavalintoihin HSY:n Ilmastoinfon pisteelle Dixin 3.kerrokseen Kaivokukan viereen lauantaina 25.3. klo 14-17!

LASTEN PUUHAKIRJAPISTE su 26.3.
Lapset pääsevät uppoutumaan hauskaan puuhakirjaan HSY:n järjestämässä puuhakirjapisteessä su 26.3. klo 13-15. Paikka: Dixin 3.kerros, Kaivokukan vieressä. Tervetuloa!

VIHREÄT TARJOUKSET pe-su 24.–26.3.


PRINK Alennusta kaikista kierrätetyistä muste- ja laserkaseteista -10%.
GLITTER Aitohopea korvakorusetti 10€ (norm.24,99). Laadukas ja ajaton malli. Rajoitettu erä
KULTASÄDE Kultaiset kihlasormukset: edullisempi sormuksista -50%
KAIVOKUKKA Normaalihintaisista ruukkukukista -10%.
SALON PEPE ÅHMAN Kahden hiustuotteen ostajalle vapaavalintainen Korres-ihonhoitotuote veloituksetta.
LA PASTERIA Kasvispasta (vegaani) 12€, Kasvispaistos voimaa vihreästä 12€, Talon Punajuurilasagne 12€. Viikonloppuna listalla myös vegaani jälkiruoka.
Sunnuntaina lapsille jälkiruoka veloituksetta.

Kauppakeskuksen vihreät arvot näkyvät vahvasti myös Dixin liikkeissä

Suomalainen Kirjakauppa (Avautuu Dixissä 16.3.)
Suomalaisessa Kirjakaupassa ostetaan ja myydäänmme käytettyjä lukiokirjoja.

Prink
Prink myy mm. kierrätettyja muste-ja laserkasetteja.
Prink ottaa vastaan kierrätykseen tyhjiä kasetteja. Yrityksillä mahdollisuus saada Ecobox tyhjien kasettien kierrätykseen. (Käytetyt mustekasetit ovat ongelmajätettä. Niissä on yleensä jäämiä musteesta ja tämän vuoksi kasetit tulisi laittaa ongelmajätteisiin maalijätteiden joukkoon.)
Tyhjä mustepatruuna on hi-tech tuote, joita heitetään vuosittain lähes 8 miljoonaa sekajätteeseen, maatumisaika satoja vuosia. Kerätyt patruunat lajitellaan ja noudetaan kaikista Euroopan Prink-liikkeistä uusiovalmistukseen näin ympäristön kuormitus vähenee
Lisäksi Prinkissä vältetään ylimääräistä muovijätettä ja suositaan paperisia ostoskasseja. Prink huoltaa myös kanta-asiakkaiden mustesuihkutulostimia. Mikäli kone saaadan kuntoon, niin veloituksena toimii täysi setti musteita. Näin monen tulostimen käyttöikää saadaan pidennettyä ja vähennetään kulutusta. 

Kultasäde
Kultasäteen kihlasormukset valmistetaan 100% kierrätyskullasta

Kaivokukka
Kaivokukka Dixin kukat tulevat suoraan Hollannista tai suoraan Suomalaisilta tarhoilta. Kaivokukan tuotteet eivät mene tukkujen kautta, eli yksi kohta pois jakeluketjusta. Kukat ovat peräisin Euroopan alueelta eli ei tuoda Afrikasta tai muualta missä pula vedestä.

Salon Pepe Åhman
Salon Pepe Åhmanilla vihreät arvot näkyvät päivittäin työskentelytavoissa. Liikkeesä pyritään kierrätään mahdollisimman paljon ja vältetään valuttamasta viemäriin kemikaaleja. Myös kampaamotuotevalikoimassa otetaan huomioon vihreät arvoja valistemalla arvoja tukevia sarjoja myyntiin.

La Pasteria
Valaistus on tehty kokonaan ledvaloilla ja ravintolassa kierrätetään. Koneet ovat energiatehokkaita, niiden sijoitteluun on kiinnitetty huomiota. Ravintolassa pyritään käyttämään aina mahdollisuuksien mukaan myös kotimaisia sekä luomu tuotteita. Annokset valmistetaan vastuullisesti sekä alusta asti itse, joten ruoka ei ole prosessoitua, eikä niissä ole käytetty ylimääräisiä lisäaineita. Autona yrittäjillä on sähköauto. Listalta löytyy monipuolisesti kasvisruokia, jotka on saatavilla myös vegaanisena. 

Vantaa-info
Vantaa-infossa autetaan ihmisiä ympäristöystävälliseen liikkumiseen liittyvissä kysymyksissä. Infossa tarjotaan HSL-alueen julkisen liikenteen reittineuvontaa ja täällä voi hoitaa HSL:n matkakorttiasiat sujuvasti. Vantaa-infossa on myös ulkoilu- ja pyöräilykarttoja sekä tarjotaan vinkkejä lähimatkailuun ja kerrotaan harrastusmahdollisuuksista Vantaalla. www.vantaa.fi/vantaainfo

Robert´s Coffee
Robert´s Coffeen kahvisäkeistä tehty Coffert Collection mallisto on tehty täysin kierrätetyistä materiaaleista. Lisäksi myynnissä on kestomukeja jätteiden vähentämiseksi.