ajankohtaista 1200x350px

Dixille on myönnetty LEED platinatason ympäristösertifikaatti

LEED platinum grey

Dixi on ensimmäinen kauppakeskus- ja toimistohanke Suomessa, jolle on myönnetty LEED Platina - sertifikaatti. Dixistä löytyy mm. Suomen suurinpiin kuuluva viherkatto.

Dixi on ensimmäinen kauppakeskus- ja toimistohanke Suomessa, jolle on myönnetty LEED Platina - sertifikaatti. Aiemmat platina-tason saavuttaneet rakennukset ovat olleet toimistoja.


Perusta parhaalle platina-tasolle syntyi Dixissä useasta asiasta. Dixin sijainti on erinomainen julkisen liikenteen yhteyksineen ja lähialueen palveluineen. Suomen suurimpiin kuuluvasta 6 300 neliön viherkatosta saadaan hyötyä esimerkiksi hulevesien hallinnassa. Hyvä energiatehokkuus on myös perusedellytys. Lisäksi platina-tason saavuttamiseen vaikutti vähän kuluttavien vesikalusteiden valinta, vähäpäästöiset pintamateriaalit sekä paikallisten ja osin kierrätettyjen materiaalien käyttäminen rakentamisessa.


”LEED-vaateet huomioitiin koko matkalla hankkeen suunnittelusta rakentamiseen. Rakentamisen ratkaisut vähentävät myös kiinteistöjen ylläpidosta syntyviä kustannuksia sekä ympäristökuormitusta”, toteaa liiketoimintaryhmän johtaja Timo Lehmus YIT:ltä.


”Dixin sijainti Tikkurilan asemalla on loistava. Sekä työntekijöiden että asiakkaiden on helppoa ja nopeaa saapua Dixiin”, kuvaa Eteran kiinteistöjohtaja Timo Sotavalta. ”Toimistotilojen vuokralaisille merkittävää on myös tilojen ekologisten ratkaisujen tuomat säästöt sekä viihtyisyys.” Dixin toimistotilat ovat Eteran omistuksessa.


Kansainvälisessä LEED-ympäristöluokituksessa (Leadership in Energy and Environmental Design) arvioidaan tilojen, rakennuksen ja rakennushankkeen ympäristöominaisuuksia. LEED-sertifiointeja myöntää ja niiden käyttöä valvoo riippumaton Green Building Certification Institute.

Dixissä yhdistyvät monipuolinen kauppakeskus ja modernit toimistotilat. Vuoden 2014 lopussa valmistunut ensimmäinen vaihe sisältää lähes 14 000 neliötä, josta noin puolet on toimistotilaa ja puolet liiketilaa sekä kolmikerroksisen pysäköintitalon ja uuden linja-autoterminaalin. Hankkeen kehittäjä ja rakentaja on YIT.